architects designers sustainability consultants

Move Left
Tamar Trails Visitor Centre
Exeter Maintenance Building
Chagford Primary School
Okehampton Town Hall
Stowford Rise Community Centre
Move Right

Tamar Trails Visitor Orientation Centre

Studio OK have designed and recently completed a new visitor orientation centre for the Tamar Trails, using the existing Treesurfers outdoor activities premises at Bedford Sawmills as the basis.
The project has a variety of interesting aspects to the brief where requirements of funding, end-users, display and interpretation design, continued business operation, local ecology, short construction period and a limited budget, all have had to be successfully resolved.
The design solution maximises the useable space within the existing building and uses the adjacent semi-mature oak tree as a feature, dictating the arrangement of extensions, new building and landscaping.
Simple timber-framed and timber clad flat roof structures are used to enclose the entrance courtyard, giving the Visitor Centre a clear definition and focal point.